LİTERA firmasının kazandığı ihalede bir çok usülsüzler ve yolsuzluklar varmış!


Adalar Belediyesinin Basın ve Hakla İlişkiler Müdürlüğünün gerçekleştirmiş olduğu ihalede Adalar Belediyesini teftiş eden müfettişlerin raporunda şok ifadeler mevcut...




Adalar Belediyesinin Basın ve Hakla İlişkiler Müdürlüğünün gerçekleştirmiş olduğu ihalede belediyeyi incelemeye gelen müfettişler hazırladığı raporda LİTERA firmasının kazandığı ihalede bir çok usülsüzler ve yolsuzlukların yapıldığının anlaşıldığının altını çizdiler.
Müfettiş raporunda, pazarlık ihalesine en az üç firma davet edilmesi gerektiğini ancak dosyasında 11/08/2016 tarihinde Ekap üzerinden 3 adet davet mektubu gönderildiğinin belgesi görülmekle birlikte 12/08/2016 tarihinde yapılacak ihaleye davetli firmaların ihaleye katılım dökümanlarını, tekliflerini ve teminat mektuplarını hazırlamaları ve ertesi güne yetiştirmeleri de hayatın olağan akışına aykırı olduğunu, davet edilen firmaların Adalar gibi bir ilçeye ulaşımın zorlukları ile firmaların İstanbul dışındaki illerden olabileceği de düşünüldüğünde (adreslerinde hangi iller olduğu belli değildir) ihaleye katılım yapabilecekleri varsa da bu zorluklardan dolayı katılmayacakları muhakkak olduğu belirtiliyor.
DAVET FİRMALARA ULAŞMAMIŞ
Ayrıca firmaların EBYS ihalesine katılım için yeterlilik belgesi almaları gerektiği ve bu belgenin sadece LİTERA firmasında olduğu, diğer firmaların yeterlilik belgesi olmadığı için ihaleye katılmasının mümkün olmadığı, LİTERA firmasının adrese teslim bir şekilde tek başına ihaleye katılıp ihaleyi kanunsuz bir şekilde kazandığı ve ihaleye fesat karıştırıldığı belirtiliyor. Dosyasında yapılan inceleme sonucunda Litera firmasının almış olduğu EBYS pazarlık ihalesi için alınması zorunlu olan üç firmadan teklif alınmadığı ve ihalenin LİTERA firmasına gerekli rekabet sağlanmadan verildiği görüldüğü belirtiliyor. İhaleye fesat karıştırıldığı ve söz konusu firmaya yapılan 198.871,35.-TL ödemenin Kamu Zararı oluştuğu ifade ediliyor.

LİTERA şirketinin aldığı ihalede müfettiş raporuna göre eksik kalan kısımlar mevcuttur. Özellikle işin kabul aşamasında Kabul Muayene Başkanı olarak konulan isim olan Sedat Sancak isimli kişinin Adalar Belediyesi’nde çalışan memur olmadığı en iyi ihtimal ile taşeron firmada çalışan bir eleman olduğunu ancak taşeron firmada çalışan müteahhit firma elemanının kabul muayene komisyon başkanı olamayacağını söylemektedirler.
95165565-/ tarihi belli olmayan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler  Müdürlüğünce yazılan yazıda ve yine .../11/2016 günü belli olamayan Adalar Belediye Başkanı Atilla AYTAÇ tarafından imzalanan olur da Sedat Sancak Bilgisayar Programcısı olarak gözükmekte ve Kabul Muayene Komisyon Başkanı olarak onay verdiği görülmektedir. Bu kişinin Adalar Belediyesinde çalışıp çalışmadığını belediye başkanı bilmemekte ise ayrı bir vahim durum ortaya çıkmaktadır. Taşeron olarak çalışıyorsa tam bir kanunsuzluğun ortada olduğu kesin. Çünkü taşeron bir çalışan Kabul Muayene Başkanı olarak imza atamaz bildiğimiz kadarıyla.
Daha da vahimi ise LİTERA firması tarafından Adalar Belediyesi’nde kurulan yazılım programının kullanımının Adalar Belediye personeline öğretmek için hak edişlerinde  28.700.-TL para aldığı, bu kapsamda belediyeye öğretmek için gönderdiği personelinde bilgisayar programcısı Sedat Sancak’ın olması olacaktır.
Bu durumda firma kendi kurduğu bilgisayar yazılım sistemi olan EBYS sisteminin kabulünü kendi personeline yaptırmış demektir ki buda firmanın işinin kabulü yapılmadan ne şekilde yapıldığı belli olmayan yazılım programını Adalar Belediyesinin almış olması demektir.

Daha da vahimi ise LİTERA firması tarafından Adalar Belediyesi’nde kurulan yazılım programının kullanımının Adalar Belediye personeline öğretmek için hak edişlerinde  28.700.-TL para aldığı, bu kapsamda belediyeye öğretmek için gönderdiği personelinde bilgisayar programcısı Sedat Sancak’ın olması olacaktır.
Bu durumda firma kendi kurduğu bilgisayar yazılım sistemi olan EBYS sisteminin kabulünü kendi personeline yaptırmış demektir ki buda firmanın işinin kabulü yapılmadan ne şekilde yapıldığı belli olmayan yazılım programını Adalar Belediyesinin almış olması demektir.
rsoneline öğretmek için hak edişlerinde  28.700.-TL para aldığı, bu kapsamda belediyeye öğretmek için gönderdiği personelinde bilgisayar programcısı Sedat Sancak’ın olması olacaktır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Büyükada’da yeni bir hikâye zamanı!

Adalar fayı Armijo'ya göre normal fay

Lefter Küçükandonyadis, kabri başında anıldı.