Belediyeler İmamı ERKAN KARAARSLAN’ın Adalar çiftliği!!!!!



15 Temmuz kalkışmasından bu yana kamudaki FETÖ/PYD paralelcilerinin, liderlerinin en başında dediği gibi kendinizi gizleyin talimatını vermesi, yer altına inmeleri ile it izi kurt izine karıştı. Fetöcüler, masum vatandaşları suçlayarak ve hatta Fetullah Gülen’e küfür ederek dikkatleri kendilerinden uzaklaştırmaya ve kendilerini kamufle etmenin adaletin elinden kurtulmanın hesabı içerisine girdiklerini görmekteyiz. 

FETÖ’nün, devletin, ordunun, emniyetin, MİT’in, belediyelerin, adliyelerin içindeki müritlerinin, imamlarının illaki ByLock kullanıcısı olmaları ve FETÖ ile direk bağlarının olmasının da gerekmediği, 27/04/2017 deki FETÖ'nün polis içindeki örgütlenmesine yönelik en kapsamlı operasyonun yapılması ile ortaya çıkmıştı. Bu operasyon sonucunda, 9 bin 103 emniyet mensubu görevden alınmış ve gözaltılar başlamıştı. Dev operasyonun zeminini FETÖ'nün "Emniyet İmamı"ndan ele geçirilen SD kart oluşturdu.

"SD kartta, yapılan incelemelerin sonucunda görevlerinden uzaklaştırılan 9 bin 103 emniyet mensubunun isimlerinin bulunduğu detaylı bir liste ele geçirilmişti. Listelerde yer alan isimlerin karşısında kim oldukları, zaafları, hoşlandıkları ve hoşlanmadıkları şeyler, bugüne kadar hangi imamlarla temas halinde oldukları, şu anda hangi imamla birlikte hareket ettikleri gibi çok sayıda bilgiye ulaşıldı.

İşin ilginç yanı, ele geçirilen listelerde yer alan isimlerin önemli bir kısmının FETÖ ile bağlantılı olduğuna dair bugüne kadar hiçbir veriye ulaşılamadığı da ortaya çıktı. Listede yer alan isimlerin kripto haberleşme programı ByLock’u kullanmadıkları, örgüte bağlı dershane ve okullarda okumadıkları ve yine örgüte ait Bank Asya’ya hiçbir zaman para yatırmadıkları tespit edildi.

Görünürde FETÖ ile bağlantılarına ulaşılması mümkün olmayan listedeki isimlerin, FETÖ’nün olası eylemlerinde kullanmayı planladığı önemli kripto isimler olduğu değerlendiriliyor. Bu listelere ulaşılmamış olsaydı çok iyi saklanan FETÖ’cü teröristler eyleme geçinceye kadar tespit edilemeyeceklerdi.

Bilindiği üzere, Adalar İlçe Emniyeti’nden 10 kadar polisin, Adalar Adliyesi’nde görev yapan eski savcı Akif ÖZGÜN’ün ile Adalar Asliye Ceza Hakimi İbrahim Uyanık’ın tutuklandığı ve 15 Temmuz kalkışmasının Adalar SPLENDİD PALAS’tan yönetildiğinin ortaya çıkması akabinde özellikle CHP’li belediyeler içindeki  FETÖ/PYD imamı Erkan KARAARSLAN’ın ortaya çıkartılması ile yerel gazete olarak Adalar Belediyesini mercek altına almıştık.

15 Temmuz kalkışması maalesef Adalar İlçe Emniyeti’nden, Adalar Adliyesi’nden derken en göbeğindeki Büyükada Adalar Belediyesi’nce müştereken basit/bakım onarım ruhsatı ile esaslı tadilat yaparak tarihi eser özelliğine büyük zarar verilen Splendid Palace ve daha sonra Ascort Otel  bağlantılı olması, kalkışma başarılı olmayınca ertesi gün Splendid Palace otelin komple boşaltılarak sayıları 40’ı geçen CIA ajanlarının Türkiye’den kaçması ile  Adalar İlçesi bu hain kalkışmanın merkezi durumunda kalmıştı.

 Fetö’nün belediyeler imamının Adalar Belediyesi’nde seminerler verdiği, sözde eğitim ve mali yönetim konularında danışmanlık yaptığı ve sözde yapmış olduğu danışmanlık adı altında kesilen faturalar ve makbuzlar ile himmet parası toplandığı gazetemize ulaşan belgelerde görünce dehşete düştük.

Belgeler içinde belediyeler imamı olan Erkan KARAARSLAN’ın kendi imzası ile Adalar Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğüne kesmiş olduğu tahsilat makbuzu ile ödeme aldığını gösteriyordu. Yapılan satın alma şeklinde bir işlem neticesinde Erkan KARAARSLAN bizzat kendisi gelip Adalar Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden tahsilat yaptığı ve karşılığında ödeme makbuzunu imzalayarak verdiği görülmektedir.

Bu belge ile artık Erkan KARAARSLAN’ın Adalar Belediyesinde elini kolunu sallayarak belediye içinde dolaşıp makbuzlar kesip para tahsil ettiğinin en bariz delili olmuştur. 

Gazetemize ulaşan bu belgeler ile Adalar Belediyesi’nin 6415 S.K TERÖRİZMİN FİNANSMANININ ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN’a aykırı davranıldığını düşünmekteyiz.

            Erkan KARAARSLAN’ın belediyelerdeki en büyük operasyonu kendi firmalarını Mali Hizmetler Birim Amirlerinin üstü gibi gösterip onları eğitmek adına belediyelere yerleştiği ve ardından kazan kazan sistemi ile çözüm ortağı olarak çalıştıkları firmalara (Litera,Altaş vb) ihaleler verilmesini sağlamakta oldukları ve onlardan himmet komisyonları alıp FETÖ terör örgütüne aktarma yaptıkları Erkan KARAARSLAN’ın yargılandığı iddialar arasında olduğu medya ve basından bilinmektedir.

Belediyeler ve iş dünyasındaki çalışma sistemlerinde çoğunlukla himmet komisyonları şeklinde olduğu söylenmektedir. FETÖ nün imamları vasıtası ile devlette ağırlığı olan kişiler ya para ya da mıntıka imamları vasıtasıyla firmalara gönderilmekte cemaatin oradan alışveriş yapması yada ihalenin çözüm ortağı olacak kapasite gördükleri firmaya uygun tenzilat ile verilmesi halinde kendi belirledikleri himmet komisyonunu vermeleri teklif edilmekte ve firmalar bu şekilde FETÖ sisteminin içine sokulmakta ve kazan kazan sistemi içerisinde FETÖ teröre örgütüne para aktarılacak ağ kurulmakta olduğu söylentiler arasındadır.

Tüm Türkiye de kurulan bu ağdan gelen paraların dünyanın en tehlikeli örgütünün milletimizin başına sardığı ve bu sistemde olmak için By Lock kullanıcısı olmak gerekmediği de ortaya çıkartıldığı düşünülürse bu terör örgütünün ülkemizden külliyen temizlenmesinin ne kadar zor olduğu da ortaya çıkmıştır.
Bu aşamada Adalar Belediyesinin WEB sitesinden yayınlamış oldukları savunma şeklindeki basın bildirisi komiktir.

 Adalar Belediyesinin gizli istihbarat bölümü yokmuş ta o yüzden bilememişler Erkan KARAARSANA iş vermişler. Verir vermezde hemen paralarını ödemişler. Adalar Belediyesi yandaş firma olunca ödemeyi hemen yaptığı anlaşılmaktadır. Hem de Erkan KARAARSLAN’ın kendisine. Aşağıdaki belgeler Erkan KARAARSLAN’ın  kendi imzası ile tahsilat yaptığını göstermektedir.
Mali Hizmetler müdürlerine sorarsanız hiç birisi tanımaz. Belediye Başkanı Atilla Aytaç’a sorarsanız oda tanımaz. Ama belgeler yalan söylemiyor.

ADALAR BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DOSYA İNCELEME BİLGİ NOTLARI

Hizmet içi yapılacak olan Kamu Mali Yönetim Kanunun uygulama eğitimi alımı işi
Ödeme Emri Belgesi  20/06/2014 - No: 843/1 
20/05/2014 Başkanlık Makam olurunu veren Atilla Aytaç , Harcama Yetkilisi Yazı İşleri Müdür V. Fulya Erkan , Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya , Mal/Hizmet Alımı Talep belgesi, …/…./2014…………. sayılı tarihi ve sayısı belli olmayan Harcama Talimatı ile Mal Hizmet tutarının ne kadar olduğu belirtilmeden K.İ.K 22/d mad. gereği doğrudan temin usulü kullanılarak ihale edileceği Harcama Yetkilisi olarak Fulya Erkan’in imzaladığı Harcama Talimatı ,20/05/2014-774.01.01-908 onay sayısı Harcama Yetkilisi olarak Fulya Erkan’in imzaladığı Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya ve , Başkanlık Makam olurunu veren Atilla Aytaç’ın verdiği olur ve yine 20/05/2014-903.07/909 onay sayısı Harcama Yetkilisi olarak Fulya Erkan’in imzaladığı Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya ve , Başkanlık Makam olurunu veren Atilla Aytaç’ın verdiği olur ile Piyasa fiyat araştırma komisyonuna Şebnem Kırteke, Mehmet Sevgi, Funda Yalçınkaya seçilmişler ve yine tarih ve sayısı belli olmayan bir Piyasa araştırma Tutanağı hazırlamışlardır. Bu tutanağa Harcama Yetkilisi Fulya Erkan onay vermiş ve Hizmet içi eğitim programını 22.05.2014 tarihinde yapılması kararlaştırılmıştır.  02/06/2014 tarihinde  3.000,-TL tutarında faturayı da Erkan Karaarlan’nın bizzat kestiği görülmüştür.
DEĞERLENDİRMELER  :
 Gerçekleştirme Görevlisi Bünyamin Lök ve Harcama Yetkilisi olarak Fulya Erkan’in ve Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya’nın  imzaladığı Mal ve hizmet Alımı Talep Belgesi  Belgesinde tarih ve sayı olmadan işlem yapıldığı Harcama Talimatında tarih ve sayı olmadan evrak düzenlendiği,…/05/2014 tarihli olarak yine tarihi belli olmayan bir piyasa fiyat  araştırma  tutanağı tutulduğu bu tutanakta MHD- Mali Hizmetler Derneğinden , E-YÖNTEM EĞİTİM  DANIŞMANLIK A.Ş ‘den, YÖKÜD- Yönetim Eğitim ve Kültür Derneği İktisadi İşletmesinden teklifler alındığı ve bu tekliflerin Piyasa araştırması Şebnem Kırteke, Mehmet Sevgi ve funda Yalçınkaya tarafından imzalanarak Fulya Erkan tarafından onaylandığı görülmüştür. 20/05/2014 tarihinde oluru alınan doğrudan temin usulü gerçekleştirilen ihalenin 22/05/2014 tarihinde gerçekleştirilecek Hizmet içi Eğitim semineri için Adalar belediyesinde alelacele yapılan doğrudan temin ihale belgelerinin hazırlanması sırasında tarih ve sayı verilmeden işlem yapılması ve tüm memurların imzalarının evrak tamamlanması adına atıldığı, piyasa araştırmasında adı geçen firma tekliflerinin de yine söz konusu Hizmet içi eğitim verilemesi faturasında bizzat imzası bulunan Erkan Karaarslan’ın firmaları olması merkezi Ankara da bulunan E-YÖNTEM EĞİTİM  DANIŞMANLIK A.Ş ‘nin 20/05/2014 tarihindeki teklifinin başkanın olur verdiği tarih ile aynı olması doğrudan temin usulü ile yapılan ihaleyi de danışıklı hale getirmektedir. Sanki Belediye başkanının onayının verildiği gün tüm piyasa araştırması yapılan firmalar teklif vermeye hazırmış gibi şirket merkezi Ankara olan E-YÖNTEM EĞİTİM  DANIŞMANLIK A.Ş  ve MHD Mali Hizmetler Derneğinden 20/05/2014 tarihli tekliflerin gelmesi ve 21/05/2014 tarihinde belli olan doğrudan teminin kararının aynı gün Yazı işleri Müdürlüğünce M.34.6.ADA.071/912 sayı ile “22/05/2014 Perşembe günü saat 8.30-17.00 saatleri arasında Büyükada Kartal Belediyesi Orman Kampında erkan Karaarslan tarafından 5018 S.Kamu Mali Yönetimi Kanunu eğitiminin verileceğini Adalar belediyesindeki müdürlüklerinde görevli,Müdür,Şef,Harcama Yetkilisi,Gerçekleştirme görevlilerinin eğitime katılmalarının gerçekleştirilmesi müdürlüklerindeki ilgili kişilere tebliği ve tebliğ listelerinin Yazı işleri Müdürlüğüne bildirilmesi” tebliğini belediyenin tüm müdürlüklerine göndermişlerdir. Bu seminerler ile yapılmak istenen aslında Adalar belediyesinde çalışanların gözünde Belediyeler imamı olarak ortaya çıkartılan Erkan Karaarslan’ın Belediyedeki her müdürün, harcama yetkilisinin, gerçekleştirme görevlisinin Erkan Karaarslanı tanıması ve bir bilen ,hoca gibi saygı duymalarının sağlanması,Belediyenin kilit mevkilerinde bulunan ve Belediyeye yön veren personellerin Erkan Karaarslan ‘a biat edilmesi için yapılan bir algı operasyonundan farksız olduğu kanaatindeyim. 20/05/2014 tarihinde alınan Başkanlık olurlu doğruda temin usulü ihalenin ertesigün Ankara kaynaklı firmalar bulunarak piyasa araştırılmasının tamamlandığı, adalar belediyesindeki tüm müdürlüklere bir gün sonrasında seminerin verileceğinin tebliğ edilmesi ve faturanında bizzat Erkan Karaarslan tarafından imzalanması dosyadaki işlemlerin JET hızı ile tarihsiz, sayısız sonuçlandırılması ve Erkan Karaarslanın dosyalarında genellikle aynı memurların imzalarının tarihsiz ve sayısız şekilde bulunması bu memurların Erkan Karaarsalan kişisini hocaları gibi  gördüklerini ve Adalar Belediyesi Başkanlığı talimatları ile Erkan Karaarslan belediyeler İmamı/hocası algısının başarılı şekilde Belediyeye yerleştirdiği anlaşılmaktadır. Belediye Başkanı Atilla AYTAÇ, Erkan Karaarslan’ın  söz konusu eğitimi  verdiği gün bizzat seminere katılım yaparak belediyesindeki memurlarında katılıma katılmalarının ve Erkan Karaarslan’a gösterdiği saygıyı memurlarının da göstermelerine örnek olmuş ve Erkan Karaarslan olgusunun  ciddiyetinin tüm Belediye personelinde yerleşmesini sağlamaya çalıştığı kanaatine varılmıştır.
Bilindiği üzere MHD- Mali Hizmetler Derneğinin kitapları Erkan KARAARSLAN’ın ortağı olduğu BEKAD firması tarafından basılmıştır. E-YÖNTEM EĞİTİM  DANIŞMANLIK A.Ş WErkan Karaarslan’ın firması olup , YÖKÜD- Yönetim Eğitim ve Kültür Derneği İktisadi İşletmeside çözüm ortağı olarak görülmektedir.
Yapılan doğrudan temin rakamının küçük olmasına rağmen iki gün gibi sürede doğrudan temin olsa dahi hazırlanması,olurlarının tamamlanması,piyasa araştırılmalarının layıki ile yapılması olnaksızdır. Ancak personelin eline gerekli doneler ve firmaların teklifleri masa başında bir üstat hoca kabul edilen birisi tarafından hazırlanıp matbu evrak haline getirilmiş olunması halinde gerçekleştirilebilinir. Erkan Karaarslan’ın bu doğrudan temininin nasıl bu kadar kısa sürede illegal olarak hazırlanabileceğinin ders seminerini mi vermektedir.  Dersini vereceği ihalenin evraklarının tarihsiz ve sayısız olarak hazırlanmış olması vereceği seminerin kime nasıl fayda sağlayacağınıda göstergesidir. Bu seminerler ile Erkan Karaarslan adı parlatılmıştır.Bu aşamadan sonra Erkan Karaarslan artık Adalar belediyesinin tüm harcama yetkilileri tarafından ÜSTAT esviyesine çıkartılmış ve her türlü ihaleyi sorgusuz sualsiz tarih sayı kayıt numarası olmadan yaptırabileceği pozisyona Belediye Başkanı Atilla AYTAÇ tarafından sokulmuştur. 
Adalar Belediyesinde bu eğitim işi dahi FETÖ/PYD terör Örgütünün Belediyeler İmamı olarak tutuklu bulunan Erkan Karaarslan’ın firmasından eğitim adı altında para aktarıldığı ve  bu anlamda dosyadaki ödemenin  Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna muhalefet ettiği bu hain oluşumun yanında olunduğunu göstermek adına terörizm finans ettiği kanaati oluşmuştur.
Dosyada imzası olan memurlar:
Bünyamin Lök, Fulya Erkan, Feza Güzel, Mahmut Yerlikaya, Atilla Aytaç















Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Büyükada’da yeni bir hikâye zamanı!

Adalar fayı Armijo'ya göre normal fay

Lefter Küçükandonyadis, kabri başında anıldı.