Büyükada’nın arkasında gulet yandı




Bu hafta sonu denizde bir “kurtarma” olayı daha yaşandı. Büyükada’nın güneyinde Balıkçıada açıklarında bir gulette yangın çıktı.

Kaptanın yardım çağrısı üzerine DAK-SARKıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Deniz Polisi olay yerine hareket etti. Teknedeki mürettebat ve yolcular balıkçı motorları tarafından kurtarıldı.



Bu sözü artık kanıksadık ama yerine daha uygun bir cümle bulamadığımız için mecburen tekrarlayacağız: FACİA UCUZ ATLATILDI
Ama tedbirsizlik ve dikkatsizliklerin sürmesi durumunda bir gün UCUZ ATLATAMAYACAĞIZ!



Yine bir Cumartesi günü, yine güneşli bir hava ve yine tekneleri ile denize çıkan insanlar…

TAYK-MDK DUO Yat Yarışı
’nın yapıldığı parkurda öğle saatlerinde bu kez Balıkçıada açıklarında yükselen dumanlar dikkat çekti. Aynı anda teknenin kaptanı tarafından telsizden yapılan yardım çağrısı duyuldu.

2

İlgili birimlerin tepkisi hızlı oldu. DAK-SAR Kalamış Marina’dan yola çıktı. Deniz Polisi Pendik’ten, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KGEM) botu da Harem’den hareket etti. Verilen koordinata gelindiğinde denizin üzerinde alev alev yanan bir guletle karşılaştılar. KGEM’in hızlı tahlisiye botuderhal müdahale ederek yangını kontrol altına alıp kısa sürede söndürdü.


TÜRK BAYRAĞI NEDEN GURCATADA?

“Menekşe-1” adlı Türk bayraklı guletin içindeki personel ve yolcuların yetişen balıkçı motorlarıtarafından salimen kurtarılıp kıyıya götürüldüğünü öğrendiler. Söndürülen gulet de yedeklenerek sahile götürüldü.



Haberi yayına hazırladığımız sırada teknedeki kişilerin kimlikleri hakkında bilgiye ulaşamamıştık. Dikkatimizi teknenin sancak gurcatasındaki Türk bayrağı çekti. Ancak yetkililer ısrarla “Menekşe-1”un Türk bayraklı olduğunu vurguladı.

Muhtemelen kaptanı tarafından ülke bayrağı “yanlış” yere asılan teknedeki yangının ise özellikle gezi teknelerinin “zayıf karnı” olan makine dairesinden çıktığı sanılıyor.


Kaynak: TurkSail
Fotoğraflar: DAK-SAR (Selçuk BULUT)



NOT: KGEM Harem Tahlisiye'den teknenin adını "GONG" olarak aldık. Ancak DAK-SAR kayıtlarında "Menekşe-1" olarak geçiyor.


ADAGAZETESİ  - Büyükada Nostalji Haber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Büyükada’da yeni bir hikâye zamanı!

Adalar fayı Armijo'ya göre normal fay

Lefter Küçükandonyadis, kabri başında anıldı.